Cloaca
P E R S B E R I C H T
Leef! wint Amerikaanse filmprijs voor Beste Actrice

Diemen, 16 november 2006 - Monic Hendrickx heeft voor haar rol in de film Leef! zondag de prijs voor Beste Actrice gewonnen op het Fort Lauderdale Film Festival in Florida (VS). Leef! won eerder al een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol en kreeg de Tiscali publieksprijs op het Nederlands Film Festival in 2005.

Het Fort Lauderdale International Film Festival (FLIFF) is het langstdurende filmfestival ter wereld en duurt bijna een maand. Tijdens het evenement zijn er zo'n tweehonderd films vanuit de hele wereld vertoond. Monic Hendrickx nam het op tegen onder anderen Penélope Cruz (Volver) en Marcia Gay Harden (Canvas).

Leef!
In Leef! speelt Monic Hendrickx hoofdpersoon Anna, bekend van het gelijknamige Volkskrant-feuilleton van Maria Goos. Als Anna, een levenslustige vrouw van begin veertig, een boek gaat schrijven, komt ze tot de ontdekking dat er iets niet goed zit in haar leven. Ze heeft het voortdurend druk; met haar vroedvrouwenpraktijk, met haar relatie en met haar gezin. Via een reeks hilarische en soms emotionele confrontaties krijgt ze haar leven op orde en weet ze uiteindelijk weer waarvoor en voor wie ze leeft. Het scenario van Leef! werd geschreven door Maria Goos, de regie was in handen van Willem van de Sande Bakhuyzen.

IdtV Film BV
IdtV Film BV is in 1999 opgericht door producenten Hanneke Niens en Anton Smit met als doel kwaliteitsfilms te maken voor een groot publiek. In de afgelopen jaren heeft IdtV Film al meerdere successen geboekt met films als De Tweeling, Van God Los, Cloaca en Leef!. De grootste aandeelhouder van IdtV Film is IdtV, die tevens bekend is als producent van televisieprogramma's, documentaires en evenementen.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communications Manager IdtV Brenda Matthijs via 020- 314 3101.