fotografieElsZweerink

cloaca2018

r2018

Cloacă a fost jucat la Teatrul Național România.

Cloacă de Maria Goos | traducerea Liliana Alexandrescu
premiera: 02.05.2012
locația: Studio UȚU Strugari
durata spectacolului: 2h

Distribuția
Cătălin Ursu, Călin Stanciu Jr., Victor Manovici, Adrian Jivan, Luminița Tulgara
Scenografia Geta Medinski
Muzica Adrian Mardan & Gabriel Almași
Coregrafia Mălina Andrei
Regia artistică Mihaela Lichiardopol

→ ro.tntimisoara.com/cloaca/
Cloacă a fost jucat la Teatrul Național din Târgu-Mureș din România.
Premiera a fost pe 25 aprilie 2012. Spectacolul a fost un mare succes.
Director: Cristian Popescu Theodor
Peter: Apoi Rădulescu
Joep: Nicu Mihoc
Tom: Alexandru Pavel
Maarten: Nicolae Cristache
femeia: Raisa Ané

affiche Cloaca

Cloaca Cloaca
Cloaca

Cloaca

Cloaca

Cloaca
Cloacă de Maria Goos, traducerea Liliana Alexandrescu
Premiera 2 mai 2012 Teatrul Naţional Timişoara - Studio 5

Distribuția
Cătălin Ursu, Călin Stanciu jr., Victor Manovici, Adrian Jivan, Luminița Tulgara

Scenografia Geta Medinski
Muzica Adrian Mardan, Gabriel Almași
Coregrafia Mălina Andrei
Regia Artistică Mihaela Lichiardopol

recensies: evive.ro, 247timisoara.com

Cloaca november 2009Fragment "TVR Cultural" 25 noiembrie 2009

Bucureşti, 23 noiembrie 2009
Dramaturgi de azi la Odeon. Teatrul Odeon şi Fundaţia Culturală „Camil Petrescu“ au prezentat luni un spectacol-lectură cu unul dintre cele mai apreciate texte neerlandeze contemporane, Cloaca de Maria Goos, în traducerea Lilianei Alexandrescu. Au fost prezenţi atît autoarea, cît şi cunoscutul actor Peter Blok, interpretul unuia dintre rolurile principale la premiera absolută a piesei, precum şi în filmul realizat după scenariul autoarei. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Institutului de Teatru din Amsterdam, în cadrul proiectului Dramaturgi de azi la Odeon.


Theatre magazine Teatrul azi: → Dramaturgi de azi la Odeon 5: spectacol-lectură cu CLOACA de Maria Goos, în prezența autoarei

Restul textului este în limba olandeză. Folosi Google pentru a traduce.
november 2009
Samen met Peter Blok ben ik naar Roemenië geweest. In Boekarest was een openbare lezing van het stuk 'Cloaca.' De lezing heeft de bedoeling dat regisseurs kunnen komen luisteren of het stuk wellicht iets voor is voor het gezelschap waar ze voor werken. Boekarest heeft vijftien theaters die allemaal door de staat gesubsidieerd worden.
De lezing ging helaas niet heel erg goed. De acteurs hadden alleen hun eigen scènes kunnen voorbereiden waardoor er heel erg weinig dynamiek in het stuk zat. Maar er blijkt toch interesse voor een opvoering te zijn.
Op de Roemeense TV
23 november, TVR Cultural (Romanian Public Television / Cultural ChannelOp deze video een impressie van de Roemeense televisie waar ik met de hulp van Liliana Alexandrescu, de vertaalster van het stuk, een interview had.
In de Roemeense radiostudio
Zowel bij de radio als bij de televisie waren de interviewers buitengewoon goed voorbereid. Ze wisten alles. Ze wisten stukken te noemen van 25 jaar geleden.23 november 2009. Sfeerimpressie van de Roemeense radio: Radio România Cultural.
In het programma “Timpul prezent” zijn Maria Goos, Peter Blok en Liliana Alexandrescu te gast bij Elena Vladareanu. Een aankondiging van dit gesprek is te lezen op het blog van de presentatrice.


Openbare lezing in het Odeon theater, Boekarest 23 november 2009.
Cast: Mircea Constantinescu, Mugur Arvunescu, Marian Ghenea, Dan Bădărău and Viorica Bantaş, regie: Cristian Dumitru


Na afloop in het hotel naast het theater.
Later op de avond kwamen aan deze tafel de verhalen los van wat men tijdens het communistisch regime heeft meegemaakt. Vooral uitgeefster Florita, aan het hoofd van de tafel, heeft een zeer bewogen leven gehad. Haar vader die piloot was, heeft zestien jaar vast gezeten omdat hij twee mensen had helpen vluchten.
Peter heeft op de toneelschool in Maastricht nog les gehad van Ion Iomescu, een Roemeense regisseur, die als hij nadacht over een regie, in de hal van de toneelschool altijd op en neer liep in een afgemeten hoeveelheid passen. Hij liep nog altijd de passen die hij kon lopen in zijn cel waar hij negen jaar gezeten heeft. Florita bleek Ion van vroeger te kennen. Florita is een erg tot de verbeelding sprekende dame. Ze bestelt niet, maar ze verordonneert. 'I am thirsty, I need a drink!' En ze krijgt alles voor elkaar, zoals hier, dat we om half een 's nachts nog wat te eten kregen, terwijl de keuken allang dicht was.
Andrea werkt aan een overzicht van de Nederlandse hedendaagse toneelschrijfkunst. Ze mailde me onlangs, het is nu half december, dat ze een fonds bereid heeft gevonden om een verzamelwerk van Nederlandse toneelauteurs uit te geven.